2021 HARLEY-DAVIDSON MOTOREN STAAN VOOR PASSIE, AVONTUUR EN VRIJHEID

HIGHLIGHTS ZIJN ONDER MEER DE NIEUWE STREET BOB® 114 EN HARLEY-DAVIDSON® AUDIO POWERED BY ROCKFORD FOSGATE

MILWAUKEE (19 januari 2021) – Harley-Davidson biedt motorrijders in 2021 nog meer prestaties, stijl, technologie en vrijheid. Highlights van de nieuwe lijn zijn de indrukwekkende Street Bob® 114 en de vernieuwde Fat Boy 114 cruisers, evenals trendy nieuwe stylingopties voor drie populaire high-performance baggers: Street Glide® Special, Road Glide® Special en Road King® Special. De volledig elektrische Harley-Davidson® LiveWire® zal in 2021 nieuwe markten betreden. En als klap op de vuurpijl presenteert H-D vier super premium touring modellen, ontworpen en gebouwd door het Custom Vehicle Operations-team.

“Harley-Davidson gaat 2021 in met de focus op motorrijden als een emotionele ervaring”, aldus VP Marketing Theo Keetell. “Het tijdloze streven naar avontuur en vrijheid op twee wielen is de basis van onze rijke historie en van onze visie op de toekomst. Nu we een nieuw jaar en een nieuw rijseizoen ingaan, is het aanwakkeren van dat verlangen misschien wel belangrijker dan ooit.”

Street Bob 114: ultieme Cruiser

Acht Harley-Davidson Softail®-modellen bieden een pure rijervaring en combineren hedendaags vermogen en vooruitstrevende technologie met authentieke Amerikaanse stijl. De nieuwe Street Bob 114 voegt een minimalistische bobber met no-nonsense performance toe aan de cruiser-lijn. De Street Bob 114 is het lichtste Softail-model, uitgerust met een krachtige Milwaukee-Eight® 114-motor. Dit levert een snelle en wendbare rijervaring op met meer dan genoeg vermogen. De machine heeft een authentieke look, van het mini-apehanger stuur tot het gechopte achterspatbord.

Met zijn stoomwals-look blijft de Fat Boy® een van de meest indrukwekkende motorfietsen in de Harley-Davidson® line-up. De vernieuwde styling voor 2021 accentueert die look , waarbij hoogglans chroom de satijnchroomafwerking vervangt op de aandrijflijn en uitlaat, de voorkant, de achterspatbordsteunen en de console.

Voor cruiserrijders op zoek zijn naar meer performance biedt Harley-Davidson® Originele Motor Onderdelen & Accessoires Milwaukee-Eight® Screamin ’Eagle Stage® III-kits voor Softail-modellen. De kits verhogen de cilinderinhoud en compressie en zorgen zo voor een aanzienlijke toename van koppel en vermogen ten opzichte van de standaardmotor.

Hot Rod Baggers markeren Touring-modellen

De Harley-Davidson® Touring-lijn voor 2021 omvat drie hot rod baggers die behalve afgeladen met attitude ook afgeladen zijn met nieuwe features. De Road King® Special, Road Glide® Special en Street Glide® Special hebben alle drie vette looks en Milwaukee-Eight 114-vermogen. Ze combineren de klassieke H-D stijl met de eindeloze touring capaciteiten van het Harley-Davidson® Touring-chassis. De Street Glide® Special en Road Glide® Special hebben nieuwe two-tone lakopties en een keuze uit een zwarte of glanzend chromen afwerking: een keuze tussen donker en duister, of juist wat traditioneler. De Road King Special en Street Glide Special hebben een nieuwe, zeer heldere Daymaker® LED-koplamp, en alle drie de Special-modellen hebben nieuwe, onopvallende motorbescherming die hun indrukwekkende stijl accentueert.

Alle Harley-Davidson Touring-modellen die zijn uitgerust met het Boom!™ Box GTS-infotainmentsysteem met kleuren touchscreen, zijn nu compatibel met Android Auto™ en Apple CarPlay®. Met een kabelverbinding met een compatibele smartphone kan de rijder beide apps gebruiken voor media, streamingdiensten, communicatie en navigatie.

CVO ™-modellen: premium audio

Harley-Davidson® Custom Vehicle Operations™-motorfietsen bieden het absolute toppunt van Harley-Davidson-stijl en -design, met waanzinnige afwerkingen, geavanceerde technologie, exclusieve componenten en een aandacht voor detail die grenst aan het obsessieve.

Voor 2021 introduceren de CVO™ Street Glide® en CVO Road® Glide geheel nieuwe Harley-Davidson® Audio, powered by Rockford Fosgate. Dit is het allerbeste, meest geavanceerde audiosysteem dat rijders ooit hebben ervaren, met luidsprekers en versterkers die speciaal zijn ontworpen voor Harley-Davidson® motorfietsen. Harley-Davidson® Audio powered by Rockford Fosgate zal ook beschikbaar zijn via Harley-Davidson® Originele Motor Onderdelen & Accessoires voor H-D® Touring-modellen van 2014 en later, die zijn uitgerust met een Boom!™ Box-infotainmentsysteem.

Elk van de vier 2021 CVO-modellen – CVO™ Street Glide®, CVO™ Road Glide®, CVO™ Limited en CVO™ Tri Glide® – heeft nieuwe lakopties en styling features. De Milwaukee-Eight® 117 V-Twin is exclusief voor CVO-modellen en is de krachtigste motor die Harley-Davidson af-fabriek aanbiedt.

Harley-Davidson werkt voortdurend aan nieuwe technologie om motorrijden intuïtiever te maken. Alle CVO™-modellen zijn uitgerust met RDRS Veiligheidsverbeteringen (voorheen bekend als RDRS). Deze technologie is ontworpen om het vertrouwen van de rijder te vergroten tijdens onverwachte situaties of slechte wegomstandigheden. Elementen van de RDRS-Veiligheidsverbeteringen zijn onder meer het bochten-verbeterd elektronisch gekoppelde remsysteem, bochten-verbeterd ABS, een bochten-verbeterd tractiecontrolesysteem, drag-koppel slipcontrolesysteem, hold control en een bandenspanningsmonitoring systeem.