Ook al een type dat van Dyna werd overgeplaatst naar de Softail divisie en daar is de Fat Bob echt niet slechter uit gekomen. Toen in Harley-advertenties bijna ongemerkt de opmerking ‘Hot Rod’ opdook kon je de Fat Bob al bijna aan de horizon zien opdoemen. De ‘Dyna-Fat Bob’ schurkte al met wat sportieve aspiraties tegen de nieuwe eigenaren aan maar het Beest is nu bijna helemaal los. Vooraan een Showa Upsidedown voorvork met close cartridge racing technologie, een ruim 30 % stijver frame, 28 graden balhoofd hoek, een andere mapping en een ander uiterlijk waarvoor de ‘Streetfighter’ dubbele koplampen moesten wijken. De Fat Bob is stoerder dan ooit. Oké, de voorvork is niet instelbaar en de 2-in-1-in-twee uitlaat oog wat lomp maar daar krijg je meer grondspeling, strakkere vering, betere remmen en licht hooliganistische looks voor terug. De Fat Bob is absoluut een gooi-en-smijt motorfiets maar hou de teugels kort!

VERZEKEREN VAN UW HARLEY-DAVIDSON FAT BOB

U bent de trotse bezitter van een Harley-Davidson Fat Bob of u bent voornemens er een aan te schaffen. Dan is het goed om u te oriënteren op het verzekeren van deze motor. Het verzekeren van uw Harley-Davidson is wettelijk verplicht in Nederland, iedere motor die de weg op gaat moet in Nederland minimaal WA verzekerd zijn. Harley-Davidson Insurance biedt 4 verschillende dekkingen, waarbij WA de minimale dekking is. Een stapje hoger is de Diefstal dekking, hiermee verzekert u uw Harley-Davidson tegen het risico op brand en diefstal. Ook kunt u het risico op schades door eigen toedoen verzekeren doormiddel van de Aanrijding dekking. U kunt zelfs de aanschafwaarde of taxatiewaarde vastleggen in uw verzekering, hierdoor ontvangt u de aanschafwaarde of taxatiewaarde bij het totaalverlies van de motor.

Hieronder een indicatie van de premie voor het verzekeren van een Harley-Davidson Fat Bob:

WA-dekkingDiefstal-dekkingAanrijding-dekkingPlusdekking
Harley-Davidson 107 FXFB Fat Bob (2021)Vanaf €4,86 per maandVanaf €17,55 per maandVanaf €36,74 per maandVanaf €40,02 per maand
Harley-Davidson 103 FXDF Dyna Fat Bob (2010)Vanaf €4,92 per maandVanaf €17,15 per maandVanaf €35,15 per maandVanaf €38,22 per maand

Wilt u weten welke dekking het beste bij u past? Neem gerust contact op met Harley-Davidson Insurance via 0172 427 290 of bereken zelf online uw premie.