Het grote nadeel van de Softail Sport Glide is dat je door het sportieve karakter van het nieuwe blok steeds sneller wilt rijden. En dat voor een toermotor waarvan Harley juist uitdrukkelijk zegt dat het geen toermotor is. Sport Glide rijders zitten derhalve in een spagaat maar de redding is nabij. Ga je op pad met de verkering achterop dan laat je de koffers en de mini-Batwing kuip zitten. Maar zodra je de kans hebt haal je die accessoires er zonder gereedschap maar dankzij een intern quick-release mechanisme vanaf, waarna er nauwelijks zichtbare bevestigingspunten overblijven. In een paar tellen is de Sport Glide veranderd in een sportieve en agressief ogende naked cruiser. De zadelhoogte duikt met enkele millimeters onder die van de Breakout en daar is je agressieve combinatie van cruising-wendbaarheid en comfort op de lange afstand. De Sport Glide is twee motoren voor één prijs. Happy Hour in de motorkroeg.

Verzekeren van uw Harley-Davidson Sport Glide

U bent de trotse bezitter van een Harley-Davidson Sport Glide of u bent voornemens er een aan te schaffen. Dan is het goed om u te oriënteren op het verzekeren van deze motor. Het verzekeren van uw Harley-Davidson is wettelijk verplicht in Nederland, iedere motor die de weg op gaat moet in Nederland minimaal WA verzekerd zijn. Harley-Davidson Insurance biedt 4 verschillende dekkingen, waarbij WA de minimale dekking is. Een stapje hoger is de Diefstal dekking, hiermee verzekert u uw Harley-Davidson tegen het risico op brand en diefstal. Ook kunt u het risico op schades door eigen toedoen verzekeren doormiddel van de Aanrijding dekking. U kunt zelfs de aanschafwaarde of taxatiewaarde vastleggen in uw verzekering, hierdoor ontvangt u de aanschafwaarde of taxatiewaarde bij het totaalverlies van de motor.

Hieronder een indicatie van de premie voor het verzekeren van een Harley-Davidson Sport Glide:

WA-dekkingDiefstal-dekkingAanrijding-dekkingPlusdekking
Harley-Davidson 107 FLSB Sport Glide (2018)Vanaf €4,91 per maandVanaf €16,20 per maandVanaf €35,83 per maandVanaf €39,18 per maand

Wilt u weten welke dekking het beste bij u past? Neem gerust contact op met Harley-Davidson Insurance via 0172 427 290 of bereken zelf online uw premie.