De ‘stiekeme hardtail’, zo wordt de H-D Softail wel eens genoemd met zijn verstopte veerelementen. De achterzijde van elke Softail Harley refereert aan de tijd dat achtervering geen gemeengoed was. Het zadel moest de klappen maar opvangen. De ‘looks’ en het rudimentaire lijnenspel van het Old School Softailframe wenkte uitnodigend naar (semi)professionele custombouwers om hun eigen droommotor te bouwen. In 2018 had H-D met de Fat Boy, Heritage Classic, Softail Slim, Deluxe en Breakout al 5 Softail modellen in de etalage staan en voegde daar de Dyna modellen Low Rider, Fat Bob en Street Bob aan toe. De nieuwe Softail-reeks heeft echter geen moer of bout meer overgehouden uit de oude Softail of Dyna series. Het nieuwe Milwaukee Eight motorblok is nu zonder ‘rubbermount’ opgehangen in het hoofdframe. Gebleven is de minimale en uitnodigende opbouw van het model dat eervol nog steeds als de oerSoftail door het leven gaat. Een schone lei, een onberoerd schildersdoek waarop iedere liefhebber zijn eigen pennenstreken of kleurenpalet op kan loslaten.

Verzekeren van uw Harley-Davidson Softail

U bent de trotse bezitter van een Harley-Davidson Softail of u bent van plan om er een te gaan kopen. Dan is het raadzaam om u goed te oriënteren op het verzekeren van deze Harley-Davidson. Het verzekeren van een motor op kenteken is verplicht in Nederland, iedere motor met een kenteken dient minimaal WA verzekerd te zijn. Harley-Davidson Insurance helpt u graag bij het vinden van de juiste dekking. Wilt u storm, brand en diefstal meeverzekeren dan is de Diefstal-dekking een goede optie voor u. Wilt u liever ook schades door eigen toedoen meeverzekeren dan komt u uit op een Aanrijding-dekking. De aanschaf- of taxatiewaarde van de motorfiets is ook mee te verzekeren, dan komt u op een Plusdekking uit. Hieronder een overzicht van een aantal voorbeeldpremies voor de Harley-Davidson Softail:

WA-dekkingDiefstal-dekkingAanrijding-dekkingPlusdekking
Harley-Davidson 107 Flde Softail DL (2021)Vanaf €4,86 per maandVanaf €22,37 per maandVanaf €44,65 per maandVanaf €48,47 per maand
Harley-Davidson 96 FLSTN Softail DL (2010)Vanaf €4,91 per maandVanaf €16,20 per maandVanaf €38,45 per maandVanaf €42,28 per maand

Wilt u weten welke dekking het beste bij u past? Neem gerust contact met ons op! Wij zijn van 09.00 tot 17.00 uur telefonisch te bereiken op 0172-427290. Bent u er al uit? Dan kunt geheel zelf de verzekering aanvragen via deze link.