Een Harley-Davidson® voor een familielid verzekeren? Wees eerlijk over de bestuurder!

Het klinkt heel onschuldig; uw zoon of dochter is net 18 en koopt zijn of haar eerste Harley-Davidson®. Zonder schadevrije jaren kan het verzekeren best een kostbare zaak zijn. Er wordt immers alleen gerekend met de instap no-claimkorting. Om het motorrijden betaalbaar te maken voor uw zoon of dochter biedt u aan om de verzekering op uw naam te zetten en uw schadevrije jaren te gebruiken voor de verzekering.

Model Year 2019 GAP Photography. INTERNATIONAL ONLY

Deze constructie is onjuist en kan vervelende gevolgen hebben. Een verzekeraar vraagt namelijk altijd naar de verzekeringsnemer (premiebetaler) en de regelmatige bestuurder. De premie van een motorverzekering wordt gebaseerd op het risico van de regelmatige bestuurder, u begrijpt dat een verzekeraar het risico van een 18-jarige hoger inschat dan van een ervaren bestuurder met de nodige schadevrije jaren en dat de premie dus hoger ligt.

Op het eerste gezicht lijkt er niet zo veel aan de hand, totdat de verzekeraar er achter komt. Dit kan hele vervelende gevolgen voor u en uw zoon of dochter hebben. Allereerst kan een verzekeraar het tekort aan betaalde premie op u verhalen, ten tweede kan een verzekeraar eventuele schade op u verhalen, ook kan de verzekeraar uw verzekering direct opzeggen en in het ergste geval u zelfs als fraudeur aanmelden bij FISH (Fraude Informatie Systeem Holland). In de laatste 2 gevallen heeft dit ook gevolgen voor het aanvragen van verzekeringen in de komende 8 jaar; een verzekeraar wil altijd weten of u een verzekering is geweigerd of opgezegd en controleert of u in FISH geregistreerd staat.

Daarnaast bouwt uw zoon of dochter geen schadevrije jaren op, dus stelt u het probleem alleen maar uit. Dat is het allemaal niet waard toch?

Voor een familielid een Harley-Davidson verzekeren? Laat hem of haar zelf even contact opnemen met Harley-Davidson Insurance via 0172-427290