De lente komt er aan, dat betekent dat er weer gereden kan worden! U houdt waarschijnlijk het weerbericht nauwlettend in de gaten om te kijken wanneer de eerste lentedag er aan zit te komen. Want de Harley-Davidson® staat netjes gepoetst in de schuur, net als u te trappelen om een eerste ritje te maken. Voordat u de weg op gaat vertellen wij van Harley-Davidson Insurance u graag nog even waar u op kunt letten.

Waar kunt u op letten?

Waarschijnlijk heeft uw Harley-Davidson® al die tijd stil gestaan; let dan even op de volgende punten voordat u weer gaat rijden. Met deze checklist zijn u en uw Harley-Davidson® er weer helemaal klaar voor.

Accu

Tijdens de winterstop loopt uw accu langzaam leeg. Zorg er daarom voor dat u de accu van uw motor in de winterstop netjes aan een druppellader legt. Dan blijft de accu namelijk in goede conditie. Indien de motor niet start na de winterstop, kan dit mogelijk aan de accu liggen. Een wat duurdere druppellader heeft vaak een indicator van de conditie van de accu. Daarnaast heeft een motordealer hier uiteraard ook apparatuur voor. Let er op dat indien u verzekerd bent voor pechhulp, dit veelal niet op het stallingsadres geldt en de kosten dus voor eigen rekening zijn.

Benzine

De benzine in de tank heeft ook stil gelegen. Het advies is om een motorfiets altijd volgetankt weg te zetten, zeker met de introductie van de E10 benzine. Mocht u dit niet gedaan hebben, controleer dan even op vocht en mogelijk roest in de tank. Met de opkomst van kunststof tanks, is dit gevaar weliswaar een stuk kleiner. Verder kan een additief toevoegen na een eerste tankbeurt om de motor door te smeren nooit kwaad.

Banden

Uw motor heeft een aantal maanden op de banden gestaan. Hierdoor is er langzaam lucht uit de banden gelopen. Controleer daarom altijd uw bandenspanning voordat u gaat rijden na de winterstop! Een goede bandenspanning zorgt niet alleen voor meer rijplezier, maar is ook essentieel voor de veiligheid. Een te zachte of te harde band kan gevaarlijk zijn bij een noodstop of in een bocht.

Ketting

Verder moet u even checken of de ketting nog goed gesmeerd is. Een ketting kan immers indrogen tijdens de winterstop. Wanneer u dan toch bezig bent, check dan ook meteen of de ketting nog goed gespannen is.

U zelf!

Ten slotte moet u even aan uzelf denken. U heeft namelijk ook een aantal maanden stil gezeten. Wellicht bent u het gevoel met de motor een klein beetje verloren. Zorg er daarom voor dat u er in de eerste meters niet meteen te fanatiek vandoor gaat. U moet immers weer even wennen aan het gevoel.

Klaar om te rijden!

Heeft u de bovenstaande checklist doorlopen? Uw motorverzekering nog up to date, bent u niet verhuisd, heeft u de motor niet op een andere plek gestald, is uw taxatierapport niet verlopen? Dan bent u er helemaal klaar voor. Het is eindelijk hoog tijd om weer even lekker te toeren.