ALLE NIEUWE MODELLEN UITGERUST MET INDRUKWEKKENDE MILWAUKEE-EIGHT 117 V-TWIN

MILWAUKEE (26 januari 2022) – Harley-Davidson geeft zijn modellenlijn voor 2022 nog meer performance en factory-custom met de presentatie van acht nieuwe modellen, elk aangedreven door de Milwaukee-Eight® 117, de krachtigste fabrieksgeïnstalleerde motor die Harley-Davidson aanbiedt. Nieuwe modellen zijn onder meer de Street Glide® ST en Road Glide® ST in de Grand American Touring-lijn, de krachtigere Low Rider® S en de nieuwe Low Rider ST® Cruiser-modellen, en vier super premium-modellen van Harley-Davidson® Custom Vehicle Operations™ (CVO™).

“Als onderdeel van onze focus op onze sterkste segmenten, waaronder Grand American Touring en Cruiser, is de 2022-productlijn ontworpen met het oog op vermogen en prestaties. Elk van deze nieuwe modellen beschikt over het brute vermogen van de Milwaukee-Eight 117, voor rijders die niets anders willen dan het grootste en het beste van het meest begeerde motormerk ter wereld”, aldus Jochen Zeitz, voorzitter, President en CEO van Harley-Davidson.

Street Glide ST & Road Glide ST

Harley-Davidson verlegt de grenzen van bagger performance met de introductie van de Street Glide® ST  en Road Glide® ST. Beide modellen brengen elementen uit de prijswinnende MotoAmerica King of the Baggers racemachines naar de straat. Deze hot rod baggers combineren het V-Twin-vermogen van de Milwaukee-Eight 117-aandrijflijn met nieuwe ‘dark-and-bronze’ afwerkingen. Voor rijders die in eindeloos comfort kilometers willen maken, beschikken de ST’s over de complete reeks Harley-Davidson Grand American Touring features, waaronder Reflex™-gekoppelde Brembo®-remmen met ABS, Boom!™ Box GTS-infotainmentsysteem met kleurentouchscreen en navigatie, cruise control en Daymaker® LED-koplampen. De Street Glide ST is voorzien van de iconische Harley-Davidson Batwing-kuip, terwijl de Road Glide ST rolt met een aerodynamische, op het frame gemonteerde Sharknose-kuip met dubbele koplampen. (Zie het 2022 Grand American Touring-persbericht voor meer info.)

Low Rider S en Low Rider ST

De Low Rider S en nieuwe Low Rider ST bieden de strakke rijeigenschappen van het Harley-Davidson® Softail®-chassis en het indrukwekkende V-Twin-vermogen van een Milwaukee-Eight® 117-aandrijflijn.

“Onze klanten inspireren ons iedere dag en de Low Rider ST is geboren op basis van de ongelooflijke builds die wij zien op motorshows over de hele wereld”, vertelt Brad Richards, Harley-Davidson Vice President of Design. “We hebben de iconische Motor Company-ontwerpen uit de jaren tachtig als basis genomen en daar een nieuwe identiteit met een moderne twist aan gegeven. Tel daarbij op de vette Milwaukee-Eight 117-motor, de verhoogde vering en de hoge zadeltassen en je snapt dat de Low Rider ST een zeer dynamische uitstraling en doortastend performance pakket levert.”

De Low Rider S is een leidende performance cruiser die is ontworpen voor de rijder die op zoek is naar grenzeloos vermogen. De nieuwe Low Rider ST biedt daar bovenop de veelzijdigheid van harde zadeltassen en een nieuwe op het frame gemonteerde kuip, plus een optioneel Harley-Davidson® Audio powered by Rockford Fosgate®-systeem. (Zie het 2022 Cruiser-persbericht voor meer info.)

Harley-Davidson Custom Vehicle Operations (CVO)

Premium, in gelimiteerde oplage gebouwde factory-custom modellen van Harley-Davidson® Custom Vehicle Operations™ (CVO™) bieden de meest veeleisende rijder een zeer exclusieve motorfiets die is ontworpen als het toppunt van stijl en design van ’s werelds meest begeerde motormerk. Exclusieve en handgemaakte lak en ontwerpen worden uitgevoerd met een niveau en oog voor detail dat ongeëvenaard is in de auto- of motorbranche. Elk model wordt aangedreven door een Milwaukee-Eight 117-aandrijflijn. Andere standaard features zijn onder meer een premium Harley-Davidson® Audio powered by Rockford Fosgate®-systeem, een Boom!™ Audio 30K Bluetooth®-helmheadset en Cornering Rider Safety Enhancements by Harley-Davidson, technologie die is ontworpen om het vertrouwen van de rijder te vergroten in onverwachte situaties of bij slechte wegomstandigheden. Elk CVO-model biedt geheel nieuwe lakopties voor 2022. (Zie het 2022 CVO-persbericht voor meer info.)

• De CVO Street Glide is een super premium bagger voor de rijder die altijd vooraan rijdt. Het klassieke silhouet van de Batwing-kuip met daarbovenop de verbluffende lak- en afwerkingsdetails, premium audio en het asfaltsplijtende vermogen van de Milwaukee-Eight 117-motor, maken dit een waanzinnige motorfiets.

• De CVO Road Glide is ontworpen voor de rijder die subtiliteit niet als sterkste eigenschap heeft. Die rijder zit koninklijk achter de kenmerkende dubbele LED-koplampen, op het frame gemonteerde Sharknose-kuip en met de niet aflatende prestaties van de Milwaukee-Eight 117-aandrijflijn. Krachtige audio, een exclusief 21-inch voorwiel, fantastische custom lak en buitengewone aandacht voor detail maken deze zeer begeerlijke Touring-mastodont compleet.

• De CVO Road Glide Limited zit boordevol luxe en comfort voor de lange afstand, met een unieke stijl en eindeloos vermogen. Premium audio, verwarmde zadels en handvatten en de aerodynamische Road Glide Sharknose-kuip maken deze motorfiets tot de ultieme Harley-Davidson Touring-machine.

• De CVO Tri Glide is een super premium driewieler die een unieke stijl, krachtige prestaties en hoogwaardig Touring-comfort biedt, plus het extra vertrouwen van een derde wiel. De CVO Tri Glide zit boordevol top-of-the-line audio, luxe comfort-features en een verbluffende afwerking en aandacht voor detail, op een chassis dat volledig is ontworpen als driewieler.

Cornering Rider Safety Enhancements by Harley-Davidson

Standaard op CVO-modellen en een optie op alle Grand American Touring-modellen, inclusief de Street Glide ST en Road Glide ST. Bochten-verbeterde veiligheidsverbeteringen van Harley-Davidson is een verzameling technologieën die rijders helpt onder alle omstandigheden de gekozen lijn te houden. Dit technologiepakket biedt de volgende verbeteringen:

• Bochten-verbeterde elektronisch gekoppelde remmen

• Bochten-ABS

• Bochten-tractiecontrole met modi

• Drag Torque Slip Control

• Vehicle Hold Control

• Bandenspanningscontrole (TPMS)

Harley-Davidson staat voor het tijdloze streven naar avontuur en vrijheid voor de ziel. Ga naar H-D.com voor meer informatie over de complete lijn van 2022 Harley-Davidson motorfietsen, uitrusting, accessoires en meer.

Over Harley-Davidson
Harley-Davidson, Inc. is het moederbedrijf van Harley-Davidson Motor Company en Harley-Davidson Financial Services. Onze visie: Onze legende uitbouwen en voorop lopen in de branche middels innovatie, evolutie en emotie. Onze missie: Meer nog dan machines bouwen, staan wij voor het tijdloze streven naar avontuur en vrijheid van geest. Sinds 1903 geeft Harley-Davidson de motorcultuur vorm met een groeiende lijn van vooruitstrevende, opvallende en personaliseerbare motorfietsen, rijervaringen en buitengewone motoronderdelen, accessoires en (motor)kleding. Harley-Davidson Financial Services biedt financieringen, verzekeringen en andere oplossingen om Harley-Davidson-rijders op weg te helpen. Ontdek meer op www.harley-Davidson.com.