Schadevrije jaren voor uw Harley-Davidson verzekering.

Schadevrije jaren, ze zijn zo belangrijk, maar weet u ook hoe het werkt? Ieder jaar dat u schadevrij rijdt, geeft u recht op een hogere korting op de premie, tot een maximum van 75%. Schadevrije jaren bouwt u op per voertuig en niet per persoon. Indien u 10 jaar een Harley-Davidson (of ander motorvoertuig) op uw naam heeft staan en uiteraard schadevrij heeft gereden kunt u er vanuit gaan dat u 10 schadevrije jaren heeft. Schadevrije jaren zijn niet overdraagbaar, de korting echter wel.

Roy-data

Als u een voertuig verkoopt en daarmee de verzekering opzegt, zal uw verzekeraar het aantal schadevrije jaren van het voertuig opslaan in een gedeelde database. Deze database heet Roy-data. Alle verzekeraars gebruiken deze database en deze is leidend. Vraag daarom bij het opzeggen van uw verzekering altijd expliciet om de schadevrije jaren in Roy Data te vermelden.

Schadevrije jaren per voertuig

U bouwt schadevrije jaren op per voertuig, deze jaren zijn dan ook niet overdraagbaar op andere voertuigen, de korting op uw premie die hier mee gemoeid is, echter wel. Indien u bij Harley-Davidson Insurance meerdere voertuigen wilt verzekeren, dan kunnen wij de korting van het voertuig met het hoogste aantal schadevrije jaren toepassen op bijvoorbeeld uw tweede motor of auto.

Hoe achterhaal ik mijn schadevrije jaren?

Het aantal schadevrije jaren vindt u terug op uw polisblad. Heeft u deze niet bij de hand? Dan kunt u het aantal schadevrije jaren opvragen bij uw verzekeraar of tussenpersoon. Het is zelfs ook mogelijk om deze zelf op te vragen uit Roy data, dat kan via deze site: https://www.seps.nl/home/roy-data/inzagerecht-formulier/.

Heeft u vragen over uw schadevrije jaren? Of wilt u kijken of u uw schadevrije jaren ook kunt toepassen op een nieuwe Harley-Davidson? Neem dan contact met ons op via 0172-427290 of stuur een mail naar info@hd-i.nl.